Előfizetői tartalom

Támadás ért egy hajót a Vörös-tengeren, válaszcsapást indított egy amerikai hadihajó

MTI
Az amerikai haditengerészet lelőtt egy pilóta nélküli légi járművet, amely a jemeni síita húszi lázadók által ellenőrzött területről indult, válaszul arra, hogy utóbbiak megtámadtak egy, a Vörös-tenger déli részén, Marshall-szigeteki zászló alatt haladó tankhajót - közölte csütörtök reggel az amerikai hadsereg Központi Parancsnoksága (CENTCOM) az X portálon.

A húszik két rakétát lőttek ki az Ardmore Encounter nevű kereskedelmi hajóra, de nem találták el - közölte a CENTCOM. A támadást követően a tankhajó segítséget kért az amerikai haditengerészettől. A közlemény nem említett személyi sérülést vagy anyagi károkat, és a tankhajó akadálytalanul folytatta útját. A közelmúltban a Jemen északi részét ellenőrző húszi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés