Előfizetői tartalom

Keményen beleállt a legendás vezérezredes az orosz védelmi minisztériumba

Portfolio
Mihail Teplinszkij vezérezredes, az orosz légideszantos erők (VDV) parancsnoka az előre felvett diplomaosztó beszédében megvédte egységei becsületét, megindokolta a lassú eredményeket, és keményen kritizálta az orosz védelmi minisztérium hozzáállását. A szöveget az ISW elemzői napi jelentésükben dolgozták fel és értékelték.

A december 23-án közzétett beszédében a vezérezredes – azon felül, hogy gratulált a rjazani katonai iskola végzőseinek – felvázolta a VDV orosz-ukrán háborúban játszott szerepét. Teplinszkij kijelentette, hogy erői a nyár és ősz folyamán oroszlánrészt vállaltak az ukrán ellentámadás megállításában, továbbá a 98. és 106 hadosztály elemei novemberben sikeres támadó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés