Előfizetői tartalom

Putyin kényszerű vallomást tett, meddig tarthat a háború

Portfolio
Egy márciusi moszkvai találkozón Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólag arról vallott Hszi Csin-ping kínai elnöknek, hogy az ukrajnai háború legalább öt évig fog tartani – számolt be a Nikkei Asia a Kína és Oroszország közötti diplomáciai forrásokra hivatkozva. Putyin e kijelentésével valószínűleg arról akarta meggyőzni a kínai vezetőt, hogy addig akarja folytatni a harcokat, amíg győztesen kerül ki a háborúból. Peking viszont emiatt lassan távolodni kezdett Putyintól.

A New York Times nemrég arról számolt be, hogy Vlagyimir Putyin szeptember óta többször is titokban jelezte az Egyesült Államok és Ukrajna felé, hogy nyitott a tűzszünetre, azzal a feltétellel, hogy Oroszország megtarthatja a jelenleg általa megszállt területeket. Csakhogy, mint most a Nikkei leleplezte: az orosz elnök még márciusban azt mondta Hszi Csin-ping kínai vezetőnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés