Előfizetői tartalom

Szó sincs arról, hogy véget ért a tankok aranykora: ez most a világ 10 legjobb harckocsija!

Ahogy az ukrajnai háborúban modern harcjárművek tömegeit semmisítik meg robbanószerrel felszerelt filléres kínai drónok, jogosan merülhet fel a szemlélőben az a feltételezés, hogy a tankok ideje leáldozott: egyszerűen nem éri meg ezeket az eszközöket a modern harctérre küldeni. A fegyvergyárak ezekkel a konklúziókkal láthatólag nem értenek egyet: gyakorlatilag az összes komolyan vehető katonai hatalom azon dolgozik, hogy modernizálja meglévő harckocsi-eszközparkját és új tankokat gyártson, melyek már megfelelnek a modern kor kihívásainak. Harckocsik egy teljesen új generációja van most a tervezőasztalon: olyan eszközök készülnek, melyek már képesek a drónok, irányított rakéták támadásainak kivédésére, közben a legénység munkáját a legmodernebb számítógépes eszközökkel segítik. Megnéztünk tizet a jelenleg folyamatban lévő, komolyan vehető harckocsi-modernizációk, új fejlesztések közül.

A cikkben nincs semmilyen minőségi, harcétrékbeli "rangsor" a harcjárművek közt. Tehát az, hogy például a T-90M a cikk elején szerepel, nem jelenti azt, hogy ez a "legjobb / legrosszabb". T-90M T-90M harckocsi Oroszországban. Fotó: Konstantin Morozov / Mil.ru Az orosz-ukrán háborúban fontos szerepet játszanak a tankok: bár mindkét oldal harckocsizó képességének magját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés