Előfizetői tartalom

Beintett Kína és Oroszország szövetségének Latin-Amerika új renegátja

Portfolio
Argentína újonnan megválasztott elnöke, Javier Milei bejelentette, hogy az ország visszalép a Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát tömörítő Brics-klubba való csatlakozási folyamattól. A Brics vezetőinek írt levelében Milei az előző kormány által hozott döntések átértékelését jelölte meg a kilépés okaként. Argentína öt másik országgal, Egyiptommal, Iránnal, Etiópiával, Szaúd-Arábiával és az Egyesült Arab Emírségekkel együtt 2024. január 1-jén csatlakozott volna a Brics-hez.

Argentína visszalépés Milei elnök novemberi választási győzelme óta egy újabb váratlan fordulat. A populista jobboldali outsider radikális gazdasági reformokat ígért, amelyeket már el is kezdett végrehajtani, így például rengeteg állami vállalatot privatizál, valamint jelentős létszámleépítést hajt végre a közszférában – számolt be a BBC. A kilépő levélben Milei...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés