Előfizetői tartalom

Sokkoló árat fizetett a legújabb bosszútámadásáért Oroszország

Portfolio
Oroszország pénteken hajnalban és napközben nagyszabású támadást indított ukrán célpontok ellen, ami elképesztő gazdasági költséggel járt, becslések szerint ez meghaladja az 1,2 milliárd dollárt. Ez a pénzügyi értékelés a fegyverzet teljes spektrumát tartalmazza – kamikaze drónok, levegő-föld cirkálórakéták, ballisztikus rakéták és hiperszonikus rakéták –, ami mutatja az offenzíva új dinamikáját. Az ukrán vezérkar válaszcsapásokat ígért.

Oroszország masszív rakétatámadást indított Ukrajna ellen az éjszaka, egyszerre célozva a civil és katonai infrastruktúrát. A jelentések szerint egyetlen műveletben 36 darab "Shahed-136/131" drónt lőttek ki és Tu-95MS bombázókról mértek 158 darab légi csapást az országban. A becslések szerint így kevesebb mint 24 óra alatt több mint 1,2 milliárd dollárnyi hadianyagot lőttek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés