Előfizetői tartalom

Erőfitogtatás borzolja a kedélyeket a Koreai-félszigeten: mindkét országban zúgtak az ágyúk

Portfolio
|
MTI
Közös éleslövészeti gyakorlatot tartott Dél-Korea és az Egyesült Államok az elmúlt egy hétben az észak-koreai határ közelében, Pocshon városban a két ország hadereje készültségének és együttes műveleti képességének növelése, valamint az észak-koreai katonai fenyegetés elhárítása céljával – közölte csütörtökön a dél-koreai hadsereg.

Elmondták azt is, hogy a gyakorlaton összesen 110 fegyverrendszert használt egy dél-koreai gépesített lövészhadosztály és egy amerikai lövészdandár. Észak-Korea most is hevesen bírálta a hadgyakorlatok megrendezését. A phenjani média megállapította, hogy a két Korea „összecsapásának veszélye idén lesz a legnagyobb”, mivel Szöul lépéseivel „az atomháború szélére”...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés