Előfizetői tartalom

Itt az első hivatalos jelzés: csak az év második felében lesznek a brit választások

MTI
Eddig csaknem egyöntetű előrejelzések voltak arra, hogy májusban várhatók a brit parlamenti választások, de ma első alkalommal tett hivatalos jelzést Rishi Sunak brit miniszterelnök arra, hogy csak az év második felében várható az esemény. Emögött az állhat, hogy a jelenlegi közvélemény-kutatások alapján csaknem rekordmértékű győzelmet arathatna az ellenzéki Munkáspárt a kormányzó konzervatívok kárára.

A brit törvények alapján a következő választást legkésőbb 2025 januárjában meg kell tartani, de egyöntetű az a várakozás, hogy a konzervatív párti kormányfő még az idei évre kijelöli az időpontot. A sajtóban és az ellenzéki pártok körében az utóbbi hetekben folyamatossá váltak azok az előrejelzések, hogy Rishi Sunak már májusra kiírja a parlamenti választást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés