Előfizetői tartalom

Elmondta Zelenszkij, mit fog csinálni, ha a Nyugat nem szállít több fegyvert Ukrajnának

Portfolio
Ukrajna nem számít arra, hogy hosszú távon is biztosan fennmarad a Nyugat támogatása, ezért jelentős hadiipar-fejlesztés indul és Kijev licenceket kér az Egyesült Államoktól ahhoz, hogy helyileg is gyárthasson olyan fegyvereket, melyeket eddig Washingtontól kaptak meg – mondta el mindezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Economistnak.

Az elnök azt mondta: az amerikai belpolitikai viták ellenére továbbra is reméli, hogy az Egyesült Államok megadja Ukrajnának a védekező háború folytatásához szükséges nehézfegyvereket, de „van B-tervük” arra az esetre, ha ez mégsem így lesz. Az elnök arról beszélt: Ukrajna jelentős hadiipari bázissal rendelkezik ahhoz, hogy a háborúban használt fegyvereket maguk is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés