Előfizetői tartalom

Véget érhet idén az ukrajnai háború? Íme az 5 legvalószínűbb forgatókönyv 2024-re

Az Ukrajna ellen indított orosz területszerző háború számos váratlan fordulatot hozott, különösen a 2022. február 24-én indult teljes körű invázió kezdete óta. Kevesen számítottak arra, hogy az ukrán haderő képes lesz ilyen sokáig ellenállni a világ második legerősebb haderejének, ahogy arra is, hogy az orosz hadiipar nem fog megroppanni a nemzetközi szankciók súlya alatt és képes lesz feszes tempóban ontani a modern katonai felszereléseket. Az idei év is kisebb-nagyobb változásokat ígér: bár még mindig távol áll akár az orosz, akár az ukrán haderő a végleges kimerüléstől, abszolút nem kizárható, hogy 2024-ben érdemi lépések történnek majd a háború lezárása felé. Nézzünk meg öt lehetséges forgatókönyvet az idei évre.

(A cikkben a lehetséges forgatókönyvek NEM valószínűségi sorrendben vannak) 1. A Nyugat kifulladása, hatalmas orosz előretörés Donbaszi szeparatisták pózolnak a frissen elfoglalt Mariupol belvárosában, 2022 tavaszán. Fotó: Leon Klein/Anadolu Agency via Getty Images 2023-ban két, Ukrajna számára kedvezőtlen dolog is történt: az egyik a nyári ellentámadás kudarca volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés