Előfizetői tartalom

Súlyos kutatási eredmény jelent meg a hosszú Covidról

Portfolio
Az amszterdami VU egyetem kutatói egy nemrég végzett terheléses tesztet követően megállapították, hogy a hosszú Covidban szenvedők terhelhetősége jóval alacsonyabb volt az egészségesebb alanyoknál, ráadásul a betegeknél jóval nagyobb valószínűséggel fordult elő súlyos szövetkárosodás a begyűjtött minták alapján - számolt be a Bloomberg.

A kutatás során 25 hosszú Covidban szenvedő beteget és 21 egészséges, úgynevezett "kontrollszemélyt" vetettek alá 8-12 percen keresztül nagy intenzitású kerékpározásnak, melyet követően a résztvevők vér- és izombiopsziamintákat adtak a terheléses vizsgálat előtt és után, hogy azonosítani tudják azokat a biológiai változásokat, amelyek magyarázatot adhatnak a betegek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés