Előfizetői tartalom

Maga a kínai elnök üzent Európának

Portfolio
Alexander De Croo belga miniszterelnökkel nemrégiben Pekingben folytatott találkozóján Hszi Csin-ping kínai elnök hangsúlyozta a Kína és Európa közötti "hídépítés" fontosságát. A kínai kormány által kiadott hivatalos közlemény szerint az elnök kiemelte a szorosabb együttműködés szükségességét a globális béke, stabilitás és jólét előmozdítása érdekében - írta meg a Politico.

A szorosabb kapcsolatokra való felhívás egybeesik a tajvani választásokkal - amelyet a kormányzó Demokratikus Progresszív Párt nyert meg. A kínai védelmi minisztérium kijelentette, hogy "szétzúzza" a függetlenségi törekvéseket. Kapcsolódó cikkünk 2024. 01. 13. Megvan Tajvan új elnöke Kína és az Európai Unió kapcsolata számos nézeteltérés miatt feszült, többek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés