Előfizetői tartalom

Megvan Tajvan új elnöke

Portfolio
A Tajvanon tartott választásokon a kormányzó Demokratikus Progresszív Pártot (DPP) képviselő Lai Ching-te győzött, és megszerezte az elnöki tisztséget. Ez a választás azért volt jelentős, mert ez a DPP számára egy lehetséges harmadik ciklust jelentett, amire korábban nem volt példa a jelenlegi tajvani választási rendszerben. Lai győzelmét fő ellenfele, a Kuomintang (KMT) Hou Yu-ih is elismerte, és elismerte vereségét - írja a Reuters.

A DPP arról ismert, hogy támogatja Tajvan sajátos identitását, és elutasítja Kína területi követeléseit a sziget felett. Lai két kihívóval nézett szembe: Hou-val a KMT-től és Ko Wen-je-vel a nemrég alakult Tajvani Néppárttól. Kína élesen bírálta Lajt, szeparatistának bélyegezve őt, és elutasítva párbeszédre való felhívását. A választások napján a tajvani védelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés