Előfizetői tartalom

Törökország légicsapásokat indított

Portfolio
Törökország légicsapásokat indított a Szíriában és Irakban található kurd fegyveresek ellen. Az offenzíva közvetlen válasz volt az Irakban található török katonai támaszpontok elleni támadásra. A török védelmi minisztérium 29 célpont megsemmisítéséről számolt be, amelyek között bunkerek, óvóhelyek, barlangok és olajlétesítmények voltak - írta a Politico.

A célba vett helyszínek a Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) és a Népvédelmi Egységek (YPG) szervezetével álltak kapcsolatban, amelyeket Törökország terrorista szervezetként tart nyilván. Pénteken a PKK harcosai támadást intéztek egy török katonai támaszpont ellen az iraki kurd területen belül. Az összecsapásban kilenc török katona halt meg és négy megsebesült. A PKK is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés