Előfizetői tartalom

Kemény üzengetés indult Kína és Tajvan között a szombati elnökválasztási eredmények láttán

MTI
A kínai külügyminisztérium vasárnap bírálta a tajvani elnökválasztás győztesének gratuláló országokat, köztük az Egyesült Államokat, melyet felszólított: tartsa magát az "egy Kína" elvéhez. Erre keményen visszaszólt a tajvani külügyminisztérium, és felszólította Kínát, hogy tartsa tiszteletben a szigeten szombaton rendezett elnökválasztás eredményét, ami a függetlenségpárti elnök győzelmét hozta. Közben vasárnap magasrangú amerikai delegáció is érkezett Tajvan fővárosába.

Erős kínai üzenetek a tajvani eredményhez gratuláló kormányoknak A kínai külügyi tárca kitért Antony Blinken amerikai külügyminiszter Laj Csing-tönek küldött gratulációjára - melyben Blinken közölte, hogy Washington örömmel várja a Tajvannal való nem hivatalos kapcsolatainak továbbfejlesztését - és "a tajvani szeparatista erők felé leadott súlyosan helytelen jelzésként"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés