Előfizetői tartalom

Az éj leple alatt csapott le Ukrajna: eddig nem látott, fájó veszteséget okoztak az oroszoknak

Portfolio
Január 14-én este az orosz és ukrán Telegram-csatornák egy orosz A-50-es légtérellenőrző repülőgép lelövéséről, továbbá egy Il-22M-es megrongálásáról számoltak be. Hétfő reggelre az ukrán légierő parancsnoka és egyéb kormányzati erőforrások, illetve a megbízhatóbb orosz források is félig-meddig megerősítették a hírt, miközben oroszok állítják: nem az ukránok, hanem saját maguk lőttek a saját Il-22-esükre.

21:00 óra körül ukrán egységek tüzet nyitottak az orosz légierő két repülőgépére, nevezetesen egy A-50-esre és egy Il-22-esre, amelyek az Azovi-tenger felett tartózkodtak – jelentette ki Jurij Miszjahin, a Verhovna Rada nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának helyettes vezetője. Sokkal burkoltabb megjegyzést tett közzé Mikola Olescsuk, az ukrán légierő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés