Előfizetői tartalom

Végleg elfogyott Washington türelme: terrorszervezetté nyilvánította az Irán-barát mozgalmat

Portfolio
Az elmúlt hetekben a jemeni húszikra figyelt az egész világ, a síita lázadók a világ egyik legforgalmasabb kereskedelmi útvonalát veszélyeztették. A hajók elleni támadások rendkívül feldühítették a globális szereplőket, ezért keményen felléptek az iszlamisták ellen. A napokban többször is bombázták a csoportot, ma pedig az Egyesült Államok terrorszervezetté nyilvánította a mozgalmat – számolt be az al-Jazeera.

Az elmúlt napokban egyre jobban növekedett a feszültség a jemeni húszik körül. A síita szeparatisták az Izrael és a Hamász közötti háborúra hivatkozva megtámadtak több hajót is a Vörös-tenger bejáratánál a Báb el-Mandebnél. Mivel ez a tengerszoros a világ egyik legfontosabb kereskedelmi útvonala, ezért a nemzetközi közösség gyorsan reagált: amerikai és brit hadihajók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés