FONTOS Háborús eszkaláció, egyelőre szóban
 
Előfizetői tartalom

Nagyhatalmi közvetítéssel jöhet el a béke a pusztító háború helyett, de a konfliktusban még lehetnek fordulatok

Portfolio
Pakisztán és Irán de-eszkalációra törekszik egymás területeinek bombázása után. A szakértők szerint azonban a feltételek megteremtődtek egy lehetséges proxyháborúhoz a térségben. A békefolyamatokban Kína közvetítést ajánlott fel a feleknek, mivel Peking félti az Övezet és Út kezdeményezés jövőjét a térségben – írta meg az Asia Nikkei.

Az eszkaláció akkor kezdődött, amikor Irán a hét elején légicsapásokat mért pakisztáni célpontokra, amire Pakisztán csütörtökön iráni területre mért csapásokkal válaszolt. Mindkét ország azonban jelezte, hogy meg kívánja akadályozni a vita további eszkalálódását. Az iráni külügyminisztérium közleményt adott ki, amelyben kijelentette, hogy nem fogja megengedni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés