Előfizetői tartalom

Négy film, amely testközelbe hozza az ukrajnai háború és a putyini Oroszország brutális valóságát

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) idén is számos filmet hoz el Magyarországra január 27-e és február 4-e között. Oroszország Ukrajna elleni inváziója már lassan két éve tart, így egyre több dokumentumfilm születik az eseményekről. Ezekből a fesztiválon is láthatunk hármat: a Keleti front orvosi zászlóaljban dolgozó önkéntesek munkáját mutatja be, a Harcban Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter és a kormány más fontos tisztviselőinek munkáján keresztül ad bepillantást a háborús erőfeszítésekbe, míg az Arcok visszapillantóban című filmben a háború elől menekülők történeteit hallgathatjuk, miközben egy autóban Lengyelország felé tartanak. Egy negyedik film, a Kiáltvány a gyerekekért pedig a háború előtti Oroszországról ad félelmetes képet orosz iskolások közösségi médiára feltöltött videóin keresztül.

Keleti front (Vitalij Manszkij – Jevhen Titarenko, 2023) Az 1963-ban született Vitalij Manszkij veterán dokumentumfilm-rendező. Az ezredforduló környékén egy orosz televíziócsatornánál dolgozó Manszkijt Vlagyimir Putyin stábja kérte föl, hogy dokumentálja a frissen ideiglenes elnökké kinevezett politikus 2000-es elnökválasztási kampányát, majd a márciusi elnökválasztást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés