Előfizetői tartalom

Folytatódik a nagy sakkjátszma: most éppen távolodna Pekingtől a szövetségese

Portfolio
Kambodzsa jelentősége az utóbbi években egyre inkább felértékelődött, a szegény délkelet-ázsiai ország különösen a Peking számára lett fontos. Hun Manet kambodzsai miniszterelnök nemrégiben Franciaországban tett látogatást. Az utazás azért lehet fontos, mert jelezheti, hogy Phnom Penh távolodni szeretne Kína egyre terhesebbé váló szorításából – számolt be a South China Morning Post.

Az elmúlt években Kambodzsa egyre nagyobb figyelmet kapott a nemzetközi szereplők körében, különösen azután, hogy Kína egyre nagyobb beruházásokat jelentett be az országban. A pekingi hitelek azonban kifejezetten fojtogatóvá váltak a szegény országban, ezért igyekeznek diverzifikálni a kapcsolataikat. Ennek jegyében nemrégiben Japánnal kötöttek fokozott biztonsági együttműködési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés