Előfizetői tartalom

Ennyit az argentin sokkterápiáról: általános sztrájk kezdődött a reformtervek ellen

MTI
|
Portfolio
Általános sztrájk kezdődött szerdán Argentínában Javier Milei elnök kormányának reformtervei ellen. A munkabeszüntetésre a dél-amerikai ország legnagyobb szakszervezete, a CGT szólított fel, de más szakszervezetek is csatlakoztak hozzá. Az érintett ágazatok között van a tömegközlekedés, a közigazgatás és az egészségügy is.

A sztrájk miatt szerdán repülőjáratokat kellett törölni, a tömegközlekedés egy része leállt, a bankok korábban bezártak. A tiltakozó akció különösen Milei harminc intézkedést tartalmazó vészhelyzeti rendeletcsomagja ellen irányul, amely felfüggeszt a munkaerő- és ingatlanpiacot szabályozni hivatott több törvényt. A rendelet egy részét argentin bíróságok ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés