Előfizetői tartalom

Már az oroszok is a legrosszabbra készülnek: erre számítanak Moszkvában, ha megint Trump lesz az elnök

Portfolio
Hosszas véleménycikkben értekezik Kirill Sztrelnyikov, az orosz RIA Novosztyi állami hírportál újságírója arról, hogy szerinte mi lesz az orosz-amerikai kapcsolatokkal, ha ismét Donald Trump lesz az elnök. A cikkben kifejti: bár sokan azt várják, hogy Trump megengedőbb lesz az oroszokkal, mint Biden, szerinte ez abszolút nem fog megvalósulni; ahogy az első Trump-kormány ideje alatt, úgy egy esetleges, második ciklus alatt sem fog érdemi javulás történni a Washington-Moszkva tengelyen.

Sztrelnyikov azt írja: az orosz gazdasági elitben sokan várják Trump győzelmét, azt remélve, hogy a republikánus politikus elengedi majd Ukrajna kezét és javít az orosz-amerikai kapcsolatokon, a politikai elitben viszont szkeptikusak ezzel kapcsolatosan, szerinte nem véletlenül. Az orosz újságíró úgy látja: az európai sajtó, politikai elit túlreagálja Trump NATO-kivonulásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés