Előfizetői tartalom

Példátlan kihívásra figyelmeztetett, és keményen kritizálta saját hadseregét a német védelmi miniszter

Portfolio
Boris Pistorius felhívást intézett a társadalomhoz egy komoly nemzeti vita lefolytatására, amelynek témája az ország hadseregének jövője lenne – írja beszámolójában a The Guardian. A német szociáldemokrata védelmi miniszter egyben arról is beszélt, hogy hadseregük jelenlegi állapotában nem lenne alkalmas az Európát fenyegető számos biztonsági kihívás kezelésére.

Pistorius, aki egy évvel korábban került kinevezésre, már többször hangsúlyozta, hogy Németországnak hadra foghatóvá kell válnia, egyben arra figyelmeztetett, hogy Vlagyimir Putyin nyolc éven belül megtámadhatja Európát, éppen ezért sürgette a felkészülést. A hamburgi német katonai akadémián tartott beszédében Pistorius világossá tette, hogy a társadalom szélesebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés