Előfizetői tartalom

Ravasz csel készül a NATO-ban: régóta áhított, pusztító fegyverekhez juthat hozzá Ukrajna

Portfolio
A német kormány hónapok óta dilemmázik azon, hogy küldjön-e Taurus nagy hatótávolságú rakétákat az ukrán haderőnek: állítólag maga Olaf Scholz kancellár képezi a fő ellenállást a fegyverek átadásával kapcsolatosan, félve attól, hogy az ukránok a Krími hidat fogják támadni velük. London most „mentőövet” dobott Berlinnek: felajánlották, hogy átveszik a Taurusokat Németországtól és cserébe hasonló képességű Storm Shadowkat küldenek Ukrajnának.

Kijev hónapok óta lobbizik azért, hogy Németország küldjön nekik Taurus típusú nagy hatótávolságú, légi indítású cirkálórakétákat, a német kormányban azonban nagy az ellenállás a kéréssel kapcsolatban. Állítólag maga Olaf Scholz kancellár akadályozza a transzfert, aki tart attól, hogy az ukránok a Krími hidat akarják bombázni a fegyverrel, ezzel pedig a német-orosz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés