Előfizetői tartalom

Kijev szerint Oroszország titkolózik a lelőtt Il-76-os ügyében - Nemzetközi vizsgálóbizottság felállítását követelik

MTI
Oroszország nem szolgáltatott bizonyítékot az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) arra vonatkozóan, hogy valóban voltak-e ukrán hadifoglyok azon az Il-76-os katonai szállító repülőgépen, amely szerdán zuhant le az oroszországi Belgorodnál, és elutasítja azt a követelést, hogy nemzetközi bizottságot állítsanak fel a történtek kivizsgálására - jelentette ki Andrij Juszov, az ukrán katonai hírszerzés szóvivője egy pénteki tévéműsorban.

Juszov rámutatott arra, hogy a BT-ülésen a világszervezet főtitkár-helyettese leszögezte: az ENSZ nem tudja megállapítani ukrán hadifoglyok ottlétét a gép fedélzetén. Rosemary DiCarlo közölte, hogy az ENSZ nem tudja ellenőrizni sem az ukrán, sem az orosz féltől származó jelentéseket az Il-76-os rakományáról, és a repülőgép lezuhanásának körülményeit sem tudja megállapítani....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés