Előfizetői tartalom

Pressman: Orbán Viktor „képzeletbeli külpolitikát” folytat

Portfolio
David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete a Financial Timesnak adott interjújában a diplomáciában szinte példátlanul kritikusan, számos bírálatot megfogalmazva nyilatkozott a magyar kormányról. Többek között azzal vádolta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy „képzeletbeli külpolitikát” folytat, amely a Kreml érdekeit szolgálja és aláássa a NATO-szövetség egységét. Pressman bírálta Orbán nemzetközi ügyekhez való hozzáállását, és úgy jellemezte, hogy az „elképzelt megszállókon” és egy „fantáziált hungarofóbián” alapul, amely szerinte Orbán belpolitikai programját szolgálja, de végső soron csak kitaláció.

Orbán aktív részvétele az amerikai választási kampányban, beleértve Donald Trump nyílt támogatását és Joe Biden elnök lemondásra való felszólítását, élesen kritizálta David Pressman. Az amerikai nagykövet csalódottságának adott hangot, kijelentve, hogy „ilyen lépéseket nem várnának a szövetségeseinktől”. Pressman megjegyzéseiből nyilvánvalóvá vált a NATO...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés