Előfizetői tartalom

Spiegel: mégsem blokkol Magyarország, szabad lehet az út Ukrajna támogatása előtt - Megszólalt a magyar külügy

Portfolio
A német Spiegel értesülései szerint a magyar kormány nem ellenzi egy új alap létrehozását Kijevnek, így van esély rá, hogy megállapodás születhet Ukrajna támogatásának ügyében a február 1-jei csúcson - számolt be az Index. A KKM sajtóosztálya szombaton a lapunknak eljuttatott levelében azonban már azt írta: Magyarország nem járul hozzá újabb uniós pénzek fegyverszállításokra való költéséhez. Ez a reakció hasonló mintázatot követ, mint ami csütörtökön történt. Akkor a Bloomberg írta meg, hogy a magyar nagykövet szerdán a brüsszeli ülésteremben jelezte: nem fog Magyarország vétózni az ukrajnai katonai finanszírozási alap felállítása ügyében, majd miután ezt mi is átvettük és értelmező keretbe ágyaztuk, a külügyi szóvivő ezt hevesen cáfolta szerkesztőségünknek.

A német lap információi szerint Magyarország szerdán, a vezető diplomaták zártkörű találkozóján bejelentette, hogy nem ellenzik egy évi 5 milliárd eurós forrás létrehozását, a kormány pedig ugyan nem fizetne be ebbe a segélyezési alapba, de aktívan nem blokkolnák azt. Orbán Viktor még a legutóbbi decemberi csúcstalálkozón vétózta meg az ukránoknak 2027-ig nyújtandó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés