Előfizetői tartalom

Svéd NATO-csatlakozás: Macron megkavarja a lapokat a magyar enyhülés után

Portfolio
Emmanuel Macron francia elnök január 30-31-én Svédországba látogat, válaszul Carl XVI Gustaf svéd király meghívására. A látogatás stratégiai jelentőséggel bír, mivel Svédország már nagyon közel került a NATO-csatlakozáshoz azután, hogy Törökország már ratifikálta a lépést, míg az Orbán Viktor vezette magyar kormány is enyhülni kezdett az ügyben.

A megbeszélések középpontjában elsősorban az európai védelmi kérdések állnak majd, különösen, mivel Svédország a NATO-csatlakozás utolsó fázisaihoz közeledik. Az Elysée-palota kijelentette: „Svédország partnerünk az Európai Unióban, és a csatlakozásának véglegesítésével szövetségesünkké válik a NATO-ban” – írja az Euractiv. Macron látogatásának időzítése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés