Előfizetői tartalom

Titkos találkozókba kezdett Kína és az USA – lezárnák a fegyveres konfliktust

Portfolio
Egy titkos bangkoki találkozón Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó sürgette Vang Ji kínai külügyminisztert, hogy használja ki Peking Teheránnal szembeni jelentős befolyását az Irán által támogatott jemeni húszi lázadók megfékezésére. A felkelők újabb és újabb rakétatámadásokat indítanak a Vörös-tengeren – tudta meg a Financial Times.

Az amerikai-kínai kapcsolatok stabilizálását célzó, titkosz csatornán folytatott megbeszéléseken szóba kerültek a kábítószer-ellenes erőfeszítések is, mivel mindkét nemzet a jövő héten Pekingben folytatandó tárgyalásokra készül. A Fehér Ház hangsúlyozta a nyílt kommunikációs vonalak fenntartásának és a két globális hatalom közötti verseny felelősségteljes kezelésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés