Előfizetői tartalom

Elképesztő számot mondott be Zelenszkij: ha ez igaz, az orosz hadsereg komoly bajban van

Portfolio
A frontvonali események mellett kész számháború is dúl az orosz-ukrán tengelyen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök most azon verseng, kinek van több katonája az ukrajnai hadszíntéren. Putyin 617 ezer fős állományt mondott be pár napja, Zelenszkij erre rálicitált: azt mondta, hogy az ukrán haderő 880 ezer fős aktív állományt számlál. A Newsweek megjegyzi: szűk egy hónapja az ukrán elnök még csak 600 ezer fős létszámot említett.

A múlt héten kijelentette Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy jelenleg 617 ezer orosz katona harcol Ukrajnában. Ez lényegesen nagyobb állomány, mint az a körülbelül 200-250 ezer katona, aki 2022 februárjában megtámadta az országot. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a német ARD televíziónak azt mondta: Ukrajnának ennél sokkal több, mintegy 880 ezer aktív állományban lévő katonája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés