Előfizetői tartalom

Minden eddiginél keményebben léphet fel egy kontinensen Moszkva – Visszatér az Africa Corps

Portfolio
Afrikában Oroszország az elmúlt években erős befolyást épített ki, amelyet elsősorban a Wagner zsoldosokra támaszkodva ért el. A félkatonai szervezet körüli viharos események miatt új koncepcióra volt szükség, Moszkva pedig a történelemből már jól ismert Africa Corps – vagyis Afrika Hadtest – néven folytatja a kontinensen – írja a Bloomberg.

Afrikában számos katonai hatalomátvétel zajlott le az elmúlt években, amely lehetőséget teremtett befolyásszerzésre más hatalmak számára. Mivel a legtöbb felkelés során a korábbi gyarmattartó birodalmak elleni jelszavakat hangoztattak a tüntetők, ezért a Nyugat befolyása jelentősen esett a térségben. A helyzetet Oroszország használta ki, aki zsoldosalakulatok segítségével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés