Előfizetői tartalom

Hajmeresztő pletyka bukkant fel az ukrajnai háborúról – Gyorsan meg is jött a válasz a NATO-tól

Portfolio
Egy ukrajnai háborúval foglalkozó, kifejezetten népszerű X-csatorna azt az információt kezdte el terjeszteni, hogy egy orosz jelentés szerint elkezdtek Ukrajnában dolgozni az ukrán légierő F-16-os vadászbombázói. A gépek a csatorna szerint Romániából szálltak fel.  A NATO-tagállam Románia védelmi minisztériuma gyorsan cáfolta a híreket – írja mindezt a Newsweek.

Az említett információ a 2013-as Euromajdan-mozgalom PR-csatornájától származik, amely jelenleg „Ukraine Front Lines” néven működik X-en, 170 ezer követőjük van. Azt állították, hogy F-16C típusú vadászbombázók szálltak fel a romániai Konstanca mellől, majd támadást hajtottak végre Herszonban állomásozó orosz csapatok ellen. Szerintük ez azért történt így, mert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés