Előfizetői tartalom

Komoly kihívója akadt Putyinnak: 100 ezer aláírást gyűjtött össze a nyíltan háborúellenes jelölt

Portfolio
Legalább 105 ezer aláírást gyűjtött össze és küldött be az orosz választási bizottságnak Borisz Nagyezsdin, a tavasszal esedékes orosz elnökválasztás nyíltan háborúellenes jelöltje. Bár támogatottsága igencsak jelentősnek mondható, kifejezetten valószínű, hogy a választási bizottság nem engedi majd indulni az ellenzéki politikust.

Nem értem, hogy nem tartóztattak még le” – mondta a CNN-nek Borisz Nagyezsdin, aki főleg azzal kampányol, hogy szerinte le kell zárni az Ukrajna ellen indított háborút. A háború kritizálása Oroszországban bűncselekmény: sokezer embert letartóztattak már az országban „a fegyveres erők tekintélyének rombolására” hivatkozva. Magát a háborút sem lehet háborúnak hívni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés