Előfizetői tartalom

Rég nem látott fegyverkezésbe kezdett Európa legnagyobb gazdasága, de azonnal óriási akadályba ütköztek

Németország mára abszolút számokban Ukrajna második legnagyobb katonai támogatójává vált az Egyesült Államok után, ugyanakkor saját haderejének fejlesztésébe is belekezdett. A védelmi kiadások idén először érhetik el a NATO által elvárt 2 százalékos GDP-arányos célt. A pénz azonban nem minden, katonákra is szükség van, amelyekből a Bundeswehr krónikus hiányt szenved. Boris Pistorius védelmi miniszter már több ötletet is bedobott ennek megoldására, amelyek eddig nem arattak osztatlan tetszést. Legutóbbi felvetése azonban, úgy látszik, pártokon átívelő egyetértésre talált.

Teljesülhet a 2 százalékos NATO-követelés Az orosz–ukrán háború gyökeresen változtatta meg Németországnak a második világháború óta gyakorolt alapvetően pacifista védelempolitikáját. Míg a háború előtt Berlin egyáltalán nem küldött fegyvereket Kijevnek, ma Németország abszolút számokban Ukrajna második legnagyobb katonai támogatója az Egyesült Államok után....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés