Előfizetői tartalom

A legnagyobb riválisokat is egy akolba tereli Moszkva váratlan lépése – Nagyhatalmi összefogás alakul az oroszok ellen

Portfolio
Tavaly nyáron váratlanul kellett távoznia a posztjáról Csin Kang kínai külügyminiszternek. Utódja az a Vang Ji lett, aki korábban már vezette az ország külügyi tárcáját, így most visszatérhetett a pozíciójához. A háttérben viszont felemelkedni látszik a kínai politika egy új csillaga: Liu Csiencsao, a Kínai Kommunista Párt Nemzetközi Kapcsolattartási Osztályának (ILD) vezetője. Az ő szerepe pedig nagyon súlyos geopolitikai feszültségek kezelésére terjed ki.

Vang Ji pekingi külügyminiszter váratlanul az Egyesült Államokba látogatott január végén, hogy a két nagyhatalom közti feszültség rendezéséről tárgyaljon. Ezt azonban megelőzte Liu Csiencsao amerikai útja, ahol több napon keresztül tárgyalt a helyi politikai szereplőkkel, többek között Antony Blinkennel amerikai külügyminiszterrel is. A most 60 éves kínai politikus ezt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés