Előfizetői tartalom

Bajban lehet Irán - Kulcsfontosságú régióból menekítik az elit katonáikat

MTI
Az iráni Forradalmi Gárda visszahívta több magasrangú tisztjét Szíriából amiatt, hogy az utóbbi hónapokban több embere életét vesztette ott valószínűleg célzott izraeli légicsapásokban, és helyettük inkább a Hezbollah libanoni síita milíciára támaszkodik, amely szintén jelen van Szíriában mint Teheránnal szövetséges erő - közölte a Reuters hírügynökséggel öt, a döntést ismerő forrás.

Tavaly december eleje óta a Forradalmi Gárda 6-7 magas rangú tisztje halt meg légicsapásban, köztük a hírszerzés egyik tábornoka is. A magas rangú tisztek visszahívása mögött részben az áll, hogy Teherán közvetlenül nem akar beavatkozni az Izrael és a Hamász palesztin terrorszervezet közötti, a kiterjedés veszélyével fenyegető fegyveres konfliktusba - állította a Reutersnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés