Előfizetői tartalom

Kritikus pillanatban omolhat össze az ENSZ fontos szervezete - Szörnyű dolgok derültek ki a dolgozókról

Januárban össztűz alá került az ENSZ palesztinok megsegítésére létrehozott szervezete, az UNRWA. Izrael vádjai alapján a segélyszervezet tagjai nemhogy szimpatizálnak a Hamász terrorszervezettel, de egyenesen részt vettek a tavaly októberi támadásokban. Nézzük, milyen vádakkal is néz szembe az ENSZ, és miért lehet a mostani az utolsó szög a számos botrányt megélt segélyszervezet koporsójában.

Segítség a palesztinoknak Az UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East) 1948-ban, az első izraeli-palesztin háború után jött létre az ENSZ Közgyűlés javaslatára. A szervezet eredeti rendeltetése az volt, hogy a háború miatt otthonuk elhagyására kényszerülő civileknek (zsidóknak és araboknak egyaránt) menedéket nyújtson Izrael területén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés