Előfizetői tartalom

Igazán súlyos szintet ért el az orosz haderő leépülése: már a fronton vannak az ősrégi T-55-ösök

Portfolio
Az orosz haderő már tavaly elkezdte raktárról elővenni és Ukrajnába szállítani a kései 1940-es, 1950-es években gyártott T-54-es és T-55-ös harckocsikat; az oroszok és rajongóik természetesen először álhírnek nevezték az egészet, majd megpróbálták kimagyarázni, hogy csupán másodvonalbeli védelemként használja ezeket az antik harcjárműveket a világ második legerősebb hadserege. Most úgy fest, az ősrégi T-55-ösök már a fronton, vagy ahhoz közel vannak: megjött az első felvétel arról, hogy egy rövid hatótávolságú ukrán FPV drón egy ilyen tankot semlegesít.

Az orosz haderő harcjármű-veszteségei a háború eleje óta olyan súlyosak, hogy az orosz hadvezetés folyamatosan vonja ki raktárról, majd szállítja Ukrajnába a régebbnél régebbi harcjárműveket, hogy a keletkezett hézagokat pótolni tudják a gépesített gyalogsági képességben. Az 1960-as években rendszeresített T-62-es harckocsik már 2022 tavaszán, az 1940-es évek végén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés