Előfizetői tartalom

A vezérkari főnök után a kémelhárítás feje is komoly bajba került Ukrajnában - Kezd elszabadulni a lehallgatási botrány

MTI
Az ukrán parlament kedden megszavazta Vaszil Maljuk, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetőjének beidézését a törvényhozásba, hogy tegyen jelentést a főként korrupciós ügyek felderítésével foglalkozó Bihus.Info ukrán internetes portál újságíróinak jogellenes lehallgatása ügyében - közölte Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő a Telegramon.

Maljuk kijelentette: "Hangsúlyozom, hogy az államvédelmi osztály egyes alkalmazottainak ilyen lépései elfogadhatatlanok, és már számos személyi döntést vontak maguk után. Egyebek mellett javaslatot tettem az osztály vezetőjének felmentésére, amit az államfő meg is tett." Volodimir Zelenszkij ukrán elnök január 31-én elbocsátotta Roman Szemencsenkót, az SZBU államvédelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés