Előfizetői tartalom

Tényleg odaadják a törökök a szupermodern orosz Sz-400-okat Ukrajnának? Egyértelmű választ adott Ankara

Portfolio
Pár napja pletykák röppentek fel az ukrán sajtóban arról, hogy Törökország átadhatja az Oroszországtól vásárolt Sz-400-as légvédelmi rendszereit Ukrajnának, azért cserébe, hogy Washington visszaengedi Ankarát az F-35-ös programba. A török kormány egyértelműen cáfolta a híreket, sőt, egyelőre azt kommunikálják, hogy inkább megtartják az Sz-400-asokat és megelégszenek a régebbi F-16-osokkal az ötödik generációs F-35-ös vadászbombázók helyett.

Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes a múlt héten Ankarába látogatott. A találkozó után röviddel közölte, hogy Amerika nyitott arra, hogy visszaengedje Törökországot az F-35-ös, ötödik generációs vadászbombázók fejlesztési és beszerzési programjába, ha a törökök megszabadulnak az Oroszországtól beszerzett, négy darab Sz-400-as légvédelmi rakétarendszertől....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés