Előfizetői tartalom

Uniós biztos: hamis fiókok tízezreivel támadja Oroszország az EU-t

MTI
Oroszország szisztematikusan kísérleteket tett arra, hogy beavatkozzon az Európai Unió demokratikus folyamataiba; a német külügyminisztérium nemrégiben közzétett jelentésében például megállapította, hogy a moszkvai államgépezet több mint 50 ezer hamis fiókot használt az X közösségi platformon, és több mint egymillió bejegyzést tett annak érdekében, hogy manipulálja a közvéleményt csak Németországban - hívta fel a figyelmet Margarítisz Szkínász uniós biztos kedden Strasbourgban.

Az európai életmód előmozdításáért felelős uniós tisztségviselő a Európai Parlament plenáris ülésén elmondta: Oroszország fegyverként használja ezeket az információkat az Ukrajna elleni háborújában, elferdítve a tényeket, hamis narratívákat terjeszt a "nácítlanításról", és megpróbálja kihasználni a "háborús fáradtságot" a figyelem elterelésére. Mint mondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés