Előfizetői tartalom

Lebukott Trump volt hadügyminisztere: titokban egy arab országnak dolgozott

Portfolio
Jim Mattis négycsillagos amerikai tárbornok az Egyesült Arab Emírségek jelenlegi elnökének, sejk Mohammed bin Zájednek adott tanácsokat a jemeni háborúról 2015-ben, mielőtt kinevezték volna Donald Trump védelmi miniszterének – írja a Middle East Eye. 2019-es memoárjában és önéletrajzában sem szerepelt Mattis korábbi feladatköre, bár a régióval foglalkozó katonai parancsnokok körében nyílt titok lehetett.

Jim Mattis tengerészgyalogos tábornok, aki 2017 és 2019 között az Egyesült Államok védelmi minisztere volt, 2015-ben lett felkérve, hogy az Egyesült Arab Emírségeket segítse tanácsadással a jemeni háborút illetően. Erről azonban számos törvényhozó, vezető diplomata és nem utolsó sorban az amerikai nyilvánosság sem tudott. A katonai vezető múltbéli munkájáról először...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés