Előfizetői tartalom

Történelmi változás készül Európában: iszlamista párt egyesítené muszlim szavazók milliót

Új párt van alakulóban Németországban, amely egyes feltételezések szerint valójában nem más, mint Recep Tayyip Erdogan török elnök pártjának, az AKP-nek a helyi fiókpártja. A DAVA nevű szervezet a több milliós németországi törökséget akarja megszólítani konzervatív, iszlamista programmal, és már a júniusban esedékes európai parlamenti választásokon elindulna. Német politikusok arra figyelmeztetnek, hogy a párt Erdogan németországi befolyásszerzésének eszköze lehet, amivel a német és az EU-s politikára is hatással lehet.

Új német párt Erdogan-közeli vezetőkkel Január végén robbant a hír, hogy új politikai erő alakul Németországban Demokrata Szövetség a Sokszínűségért és az Ébredésért (DAVA) néven. Az erről elsőként tudósító Bild am Sonntag azt írta, a „török–iszlamista” párt Recep Tayyip Erdogan török elnök pártja, az AKP németországi fiókpártja lenne. A politikai szervezet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés