Előfizetői tartalom

Hatalmas stratégiai hibát készül elkövetni Zelenszkij - Egyetlen tollvonással összeomolhat az ukrán védelem?

A sikertelen nyári offenzíva után egymást követték azok a hírek, melyek alapján gyanítani lehet: megromlott a kapcsolat Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Valerij Zaluzsnij, a fegyveres erők főparancsnoka között. Pillanatnyilag nagyon úgy néz ki, hogy a négy csillagos tábornok hamarosan menesztésre fog kerülni, ez pedig akár katasztrofális következményekkel is járhat Kijev számára.

Valerij Zaluzsnij 2021-ben lett az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, bő fél évvel kinevezése után pedig máris szembe kellett néznie az ország történelmének egyik legnagyobb fenyegetésével: Oroszország 2022 februárjában megpróbálta lerohanni hazáját. Romló viszony A tábornok 2023 nyaráig megkérdőjelezhetetlen szerepet játszott az ország védelmében: irányítása alatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés