Közelebb került Ukrajna a nagy amerikai segélycsomaghoz
Globál

Közelebb került Ukrajna a nagy amerikai segélycsomaghoz

Portfolio
Az amerikai szenátus, Donald Trump elnökjelölt bírálata és az ellenállás ellenére, közelebb került egy 95,34 milliárd dolláros segélycsomag elfogadásához, amely Ukrajnát, Izraelt és Tajvant célozza.

Az amerikai szenátus egy jelentős, 95,34 milliárd dolláros segélycsomag jóváhagyásának küszöbén áll. A demokraták vezette szenátus ugyanis sikeresen előmozdította a törvényjavaslatot 67-27 arányban, átlépve az elfogadás egyik eljárási akadályát.

A törvényhozási intézkedés mindkét oldalról támogatást kapott: 18 republikánus csatlakozott a demokratákhoz. Ez a kétpárti együttműködés az Egyesült Államok nemzetközi szövetségesek iránti folyamatos elkötelezettségét mutatja. A Reuters hírügynökség felidézi, hogy Trump a közösségi médián keresztül kölcsönök formájában javasolta az ilyen külföldi segélyek nyújtását.

A javasolt csomag kulcsfontosságú eleme Ukrajna számára biztosított 61 milliárd dollár, amely az orosz invázió második évfordulójának közeledtével különösen fontos Kijev számára. Izrael 14 milliárd dollárban részesülne a Hamászsal folytatott konfliktusa támogatására, míg további 4,83 milliárd dollár jutna az indo-csendes-óceáni térség partnereinek, beleértve Tajvant is, Kína növekvő befolyásának ellensúlyozására.

Emellett a törvényjavaslat 9,15 milliárd dollár humanitárius segítségnyújtást javasol többek között Gázai övezetben és Ciszjordániában élő civileknek, valamint Ukrajnából és más globális konfliktuszónákban érintett embereknek.

A jogszabállyal kapcsolatos út még nem ért véget; a következő lépésben a republikánusok által dominált képviselőház elé kerül, ahol annak sorsa bizonytalan marad. Joe Biden elnök kiemelte ennek fontosságát és "hanyagságnak" nevezte annak elutasítását.

Mike Johnson házelnök jelezte, hogy lehetőség van arra, hogy a szenátusból érkező támogatásokat külön törvényjavaslatokba sorolják be.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

A részvénybefektetés nem ázik be!

HOLD After Hours. Szőcs Gáborral value befektetőket sajnálunk, Karácsony Tamással gyrosokat árnyalunk és Kovács Szilárddal pedig benézünk a Bridgewaterhez. Jó szórakozást! 00:45    Hajrá

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ezért drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!