Betelt a pohár a briteknél: izraeli állampolgárokra vetettek ki szankciókat
Globál

Betelt a pohár a briteknél: izraeli állampolgárokra vetettek ki szankciókat

Portfolio
Hétfőn szankciókat vezetett be négy izraeli állampolgár ellen az Egyesült Királyság, mert azok Ciszjordániában a palesztin lakosságra támadtak. David Cameron külügyminiszter emellett óvatosságra szólította fel Izraelt a várható rafahi katonai művelete előtt.

David Cameron volt brit miniszterelnök és jelenlegi külügyminiszter bejelentette:

négy izraeli telepesre szigorú pénzügyi és utazási szankciókat vetett ki az Egyesült Királyság.

A britek szerint a négy izraeli „súlyos emberijog-sértésekben” vett részt, ugyanis az Izrael által megszállt Ciszjordániában erőszakos bűncselekményeket hajtottak végre palesztinok ellen.

"Ez a magatartás törvénytelen és elfogadhatatlan. Izraelnek is határozottabban kell fellépnie, és véget kell vetnie a telepesek által elkövetett erőszaknak. Túl gyakran látjuk, hogy ígéreteket tesznek és kötelezettségeket vállalnak, de nem tartják be őket”

– fogalmazott David Cameron a Reuters szerint.

A külügyminiszter, aki 2010 és 2016 között konzervatív miniszterelnökként vezette a szigetországot, emellett megszólalt Izrael készülőben lévő rafahi invázióját illetően is. Izrael korábban légi csapásokat mért a Gázai övezet déli részén található területre, amelyben a helyi hatóságok szerint 67-en meghaltak. A várható rafahi invázió okán Egyiptom megerősítette a határvédelmét, ugyanis félő, hogy a korábban Gáza déli részére parancsolt palesztin menekültek tömegei indulhatnak meg Egyiptom felé az izraeli támadás miatt.

"Nagyon aggódunk a helyzet miatt, és azt szeretnénk, hogy Izrael álljon meg és komolyan gondolkodjon el, mielőtt további lépéseket tesz. De mindenekelőtt azt akarjuk, hogy azonnal szüneteltessék a harcokat, és ez tartós tűzszünethez vezessen”

idézi Cameront a Reuters.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a \"mágikus hetes\" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása - a február 22-i kereskedési nap zárása utáni értékek szerint.

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Rég nem voltak ekkora bajban az ukrán erők – Itt van három frontszakasz, ahol beüthet a katasztrófa
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.