Egyre komolyabb a feszültség: tankokat vezényelt a határra Egyiptom
Globál

Egyre komolyabb a feszültség: tankokat vezényelt a határra Egyiptom

Portfolio
Harckocsikat, páncélozott harcjárműveket vezényelt a gázai határra Egyiptom – írja a Times of Israel.

Az izraeli haderő várhatóan hamarosan átfogó műveleteket kezdhet a Gázai övezet déli része ellen, itt található Rafah, illetve a Rafah-i határátkelő, a túloldalon Egyiptommal.

Az egyiptomi vezetést az elmúlt hetek során jelentősen megerősítette a térség védelmét, tartva attól, hogy Izrael műveletei destabilizálhatják a határ menti térséget.

A fő aggály az, hogy a korábban Gáza déli részébe parancsolt palesztinok százezerszám nekiindulhatnak az egyiptomi határnak, ha Izrael támad, ez pedig Egyiptom területére tolhatja át az egyre mélyülő gázai humanitárius krízist.

A Times of Israel forrásai szerint Izrael most azon dolgozik, hogy megnyugtassa Egyiptom tisztviselőit a készülő offenzívával kapcsolatosan. Jeruzsálem állítólag azt ígérte Kairónak, hogy semmilyen támadást nem indítanak majd, amíg ki nem dolgoznak valamilyen akciótervet a palesztin civilek helyzetének orvoslására.

Közben a közel-keleti sajtóban eltérő híreket lehet olvasni azzal kapcsolatosan, Egyiptom mit szól a készülő támadáshoz: egyes források szerint határozottan ellenzik, mások szerint elfogadják a készülő offenzíva szükségességét az egyiptomi vezetők.

Közben az egyiptomi haderő folyamatosan csoportosítja a régióba a katonai eszközeit: szárazföldi harcjárművek, harckocsik már a térségben vannak, a Times of Israel szerint már legalább 40 páncélost rendelt Kairó a határ túloldalára. Közben egyelőre meg nem erősített hírek szerint légvédelmi fegyvereket is a régióba küldött Egyiptom, ami azért lehet érdekes, mert a Hamász nem rendelkezik egy-két drónon kívül érdemben légierővel.

Címlapkép forrása: Gehad Hamdy/picture alliance via Getty Images

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!