Elképesztően ciki hibát követtek el az orosz katonák: nagyon értékes fegyvert sikerült elbukni
Globál

Elképesztően ciki hibát követtek el az orosz katonák: nagyon értékes fegyvert sikerült elbukni

Portfolio
Igazán ciki hibának köszönhetően vesztette el az orosz haderő egy Sz-350-es légvédelmi rakétarendszer rakétaindító járművét: a jármű kezelői rámentek egy korábban orosz katonák által telepített aknamezőre Luhanszk megyében.

A szatellites felderítés, drónok és más, hírszerzési képességek miatt folyamatosan mozgatja az orosz haderő az Ukrajna ellen használt méregdrága légvédelmi rendszereit: még a megszállt területek mélyén sincsenek biztonságban ezek az értékes eszközök a Storm Shadow rakéták és HIMARS rakétarendszerek miatt.

Egy Luhanszkba telepített Sz-350 Vityaz légvédelmi komplexum kezelői az éj leple alatt kezdték el mozgatni technikai eszközeiket, remélve, hogy ezzel el tudják kerülni az ukrán felderítő eszközök figyelmét. A taktika egész jónak bizonyult addig, amíg rá nem mentek véletlenül egy aknamezőre, ráadásul pont egy olyanra, melyet korábban az orosz haderő telepített egy esetleges ukrán támadás megfékezésére.

Az Sz-350-es egy kifejezetten modern légvédelmi rakétakomplexum: az első ilyen eszközöket 2019-ben állították hadrendbe. A felvételek alapján úgy tűnik: a komplexum rakétaindító-járművét nem érte javíthatatlanul súlyos kár, viszont egyelőre nem tudják az oroszok kimenteni az eszközt az aknamezőről.

Azt nem tudni, hogy fordulhatott elő az, hogy a 2022 óta gyakorlatilag teljesen megszállt Luhanszk megyében nem tudta az orosz haderő, pontosan hová telepítették a korábban lehelyezett aknamezőiket.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!