FONTOS Gigantikus naperőmű fejlesztésekbe kezdhetnek Magyarországon a kínaiak
Friss térkép mutatja, miért is vannak hatalmas bajban az ukránok Avgyijivkánál
Globál

Friss térkép mutatja, miért is vannak hatalmas bajban az ukránok Avgyijivkánál

Portfolio
Tegnap érkezett a hír, ami szerint az orosz csapatok elérték az Avgyijivkán keresztülfutó vasútvonalat, ezzel lényegében kettévágva a települést. Egy friss térképen jól látható az, hogy miért is hatalmas gond az orosz előrenyomulás a védőknek.

A Julian Röpcke német külpolitikai elemző által készített térképen remekül látszik az, hogy az oroszok déli előretörése, valamint az avgyijivkai vasútvonal elérése következtében az ukrán ellenőrzés alatt álló korridor szélessége mostanra kevesebb, mint öt kilométer.

A város déli felében állomásozó ukrán csapatok számára utánpótlást juttatni most már csak a településtől nyugatra fekvő mezőkön keresztül lehet, ez a terület pedig bőven az orosz drónok és tüzérség hatókörén belül fekszik, ráadásul a szántóföldeket elválasztó ligeteken kívül semmilyen fedezéket nem kínál.

Ha az ukrán csapatok az elkövetkező napokban nem tudják kiszélesíteni ezt a folyosót (kisebb, ilyen célú ellentámadásokat hetente többször is indítanak), akkor vagy megpróbálnak visszavonulni a nem éppen barátságos terepnek számító szántóföldeken, vagy megkockáztatják a bekerítést.

A donyecki Avgyijivka 2014 óta folyamatosan a frontvonalon helyezkedett el, az orosz csapatok azonban az elmúlt hónapokban kiemelt figyelmet szentelnek a kisvárosnak.

Címlapkép: ukrán katonák egy SZPG-9 hátrasiklás nélküli löveggel valahol Donyeck környékén. A címlapkép illusztráció, forrása: Diego Herrera Carcedo/Anadolu via Getty Images

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a \"mágikus hetes\" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása - a február 22-i kereskedési nap zárása utáni értékek szerint.

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Rég nem voltak ekkora bajban az ukrán erők – Itt van három frontszakasz, ahol beüthet a katasztrófa
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.