Hírszerzési jelentés: a militarizáció egyre nagyobb teret nyer az orosz felsőoktatásban
Globál

Hírszerzési jelentés: a militarizáció egyre nagyobb teret nyer az orosz felsőoktatásban

Portfolio
Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma hétfőn ismét elkészítette az orosz-ukrán háborúval foglalkozó szokásos napi jelentését, melyben ezúttal az orosz felsőoktatásban egyre jobban elterjedő militarizmusról értekeztek.

A hírszerzés három pontban foglalta össze meglátásait:

  • 2024 februárjában egy új kutatóintézet jött létre a moszkvai Közgazdaságtani Főiskolán. A Globális Hadigazdasági és Stratégiai Kutatóintézetet a keményvonalas Putyin-párti politológus Szergej Karaganov hívta életre, igazgatója pedig a csendes-óceáni orosz flotta tavaly áprilisban leváltott parancsnoka, Szergej Avakiansz admirális lesz. Avakiansz meggyőződése, hogy Oroszország és a Nyugat ellenségeskedése hosszú távú lesz.
  • Az új kutatóintézet a hadiipar szemszögéből fog közgazdaságtannal és politikatudományokkal foglalkozni, ugyanakkor a kutatási terület részét képezi a katonai elrettentő erő és az atomfegyverek használata is.
  • Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy az intézet munkatársai főleg a Közgazdaságtani Főiskola személyzetéből fognak kikerülni, de más hadtudományi egyetemek, mint például a Vezérkari Akadémia kutatói is részt fognak venni a munkálatokban. Az intézet megalakulása jelzi azt, hogy az orosz akadémiai élet és a védelmi ipar egyre jobban összefonódik, a felsőoktatás militarizációját elősegítve.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

KonyhaKontrolling

Sabbatical - ne így ne dolgozz!

Korábban ígértem, hogy beszámoljak a sabbaticalról, ezért most megteszem. Sajnos a bejegyzés írásának napján már 3 hónapja dolgozom, de igyekszem hűen visszaadni a részleteket. Pihenés Az e

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a csattanós válasz azoknak, akik nem vesznek lakást, mert alacsonyabb kamatokra várnak

Privát bankár

Privát bankár
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.